Η Δέσμευσή μας στους κατόχους καρτών Mastercard και την Κοινωνία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ή μηνών, ανάλογα με το μέρος του κόσμου στο οποίο βρίσκεστε, η καινούρια κατάσταση που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός (COVID-19) έχει επηρεάσει πλέον την καθημερινότητά μας. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης παρουσιάζονται καθημερινά νέα μέτρα προφύλαξης- τόσο από κυβερνήσεις όσο και από άλλους φορείς- τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν νέες συνθήκες και θέτουν προκλήσεις που μας επηρεάζουν βαθύτατα όλους. 

Στη Mastercard παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων μας και τη διατήρηση της παροχής υπηρεσιών στους πελάτες μας. 

Είμαστε εδώ για εσάς. Κάθε ημέρα, το δίκτυό μας σας βοηθά να κάνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές σας δραστηριότητες, είτε πρόκειται για αγορά δώρων και εφοδιασμό τροφίμων, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πληρωμή των μικρών επιχειρήσεων, είτε παρέχοντας πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα και βοηθούν τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις. Δεσμευτήκαμε να κάνουμε κάθε σας συναλλαγή ασφαλή, εύκολη, έξυπνη και προσβάσιμη.

Εξυπηρέτηση πελατών

Σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή σχετικά με συγκεκριμένες αγορές, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την τράπεζα ή με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό που εξέδωσε την κάρτα σας. Μπορείτε να βρείτε τον τηλεφωνικό αριθμό στην πίσω όψη της κάρτας σας. Επίσης, η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου, στο Twitter ή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής χωρίς χρέωση 00-800-11-887-0303 (για την Ελλάδα). Για τους αριθμούς τηλεφώνου άλλων χωρών, ενημερωθείτε εδώ.

Οφέλη ηλεκτρονικών συναλλαγών

  • Έτοιμοι με μια κίνηση: Χάρη στις ανέπαφες πληρωμές, η κάρτα παραμένει στα χέρια σας χωρίς να χρειάζεται να την δώσετε σε άλλο άτομο. Κρατήστε απλά την κάρτα σας ή το ψηφιακό σας πορτοφόλι πάνω από το τερματικό και ολοκληρώστε με ταχύτητα, ασφάλεια και υγιεινή τις συναλλαγές σας. 
  • Δεν απαιτείται υπογραφή: Δεν χρειάζεται πλέον να έχετε πάντα μαζί σας στυλό, καθώς δεν απαιτείται η υπογραφή σας για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Πρώτ’ από όλα η ασφάλεια

  • Ειδοποιήσεις σε περίπτωση απάτης: Οι δράστες του ηλεκτρονικού εγκλήματος εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για ενημέρωση σχετικά με τον COVID-19 και τη χρησιμοποιούν ως δόλωμα για να μοιράσουν κακόβουλο λογισμικό. Επισκεφτείτε μόνο σελίδες που γνωρίζετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον αποστολέα και μην κοινοποιείτε σε καμία περίπτωση εμπιστευτικές πληροφορίες. 
  • Ψυχική ηρεμία: Προστατεύεστε από μη εξουσιοδοτημένες αγορές. Σε περίπτωση που χάσετε την κάρτα σας ή διαπιστώσετε ασυνήθιστες χρεώσεις στους λογαριασμούς σας, επικοινωνήστε με τον εκδότη της κάρτας σας.

Βοηθώντας την κοινωνία

Συμμετέχουμε στο ίδρυμα «The Bill & Melinda Gates Foundation» και στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Wellcome Trust», ώστε να επιταχύνουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 εντοπίζοντας, αξιολογώντας, αναπτύσσοντας και αναβαθμίζοντας θεραπείες. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης εδώ.

Εργαζόμαστε για να στηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές προσφέροντας τις δωρεές των εργαζομένων μας σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, συνεισφέροντας στη χρηματοδότηση ιδρυμάτων, όπως το China Women's Development Foundation ή τις τοπικές τράπεζες τροφίμων στις ΗΠΑ και δωρίζοντας 25.000 αναπνευστικές μάσκες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.  Επίσης, χάρη στη συνεργασία μας με τη Scholastic, διαθέτουμε το διαδικτυακό μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Girls4Tech» για τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου σε γονείς και καθηγητές που αναζητούν εκπαιδευτικούς πόρους.